Pico de gallo

Super makkelijk en heerlijk verfrissend is deze tomatensalade. Perfect passend bij alles wat Mexicaans is, maar ook heerlijk op geroosterd (stok)brood of naast gebakken aardappeltjes en een stukje (vega) vlees.
Porties: 4 Opbrengst(en)
Voorbereidingstijd: 19 minuten
Kooktijd: 1 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Ingrediënten
  • 4 tomaten
  • 1 groene jalapeño
  • 1 rode ui
  • 2 tbsp verse koriander
  • 2 limoen
  • 2 tbsp witte wijnazijn
  • 1 tsp zout (liefst een goed zout zoals sel gerande)
  • 1 tsp suiker
Instructies
  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes Haal de zaadjes en zaadlijsten uit de jalapeño en snijdt heel fijn Snijd de ui in heel dunne plakjes Hak de koriander fijn
  2. Doe alles in een schaaltje of een afsluitbaar voorraadbakje
  3. Pers de limoen uit en doe het sap samen met de witte wijnazijn door de andere ingrediënten, roer door elkaar
  4. Voeg -naar smaak- een snuf zout en een snuf suiker toe
Recept notities

Deze salade kan prima een paar uur van te voren gemaakt worden, voordeel is dat de smaken dan lekker door elkaar kunnen trekken.