Insalata di finocchi con capperi e uvetta

Een hele mond vol voor een venkelsalade met kappertjes en rozijnen. Een verrassende, en veelzijdige salade voor bij zo’n beetje iedere Italiaanse maaltijd. Ik eet de salade vandaag als voorgerecht bij een soort bitterballen gemaakt van gepofte aubergine en Parmesaanze kaas. De salade kan heel goed al eerder op de dag zo ver worden voorbereid,...

zoetzure roodlof

Deze zoetzure roodlof komt uit Italië en heet daar ‘radicchio in agrodolce’. Het is zoet zuur en licht bitter van smaak en heeft een stevige bite. Ik vind het heel erg lekker als toevoeging op een broodje, mijn favoriete combinaties zijn volkoren triangel croissant met truffel salami en een rijpe camembert, of parma ham en...

groene shatta

Deze groene shatta is eigenlijk helemaal geen shatta, en dat komt omdat ik in de vertaling het recept verkeerd begreep. Maar het resultaat was zo lekker dat ik recept toch wil delen. Wat is shatta: pepers vermalen met zout tot een smeuïg goedje dat een paar dagen in de zon fermenteert, voor het in een...

mujadara

Comfortfood uit het Midden-Oosten voor weinig geld: de basis -rijst, linzen en uien- kostte mij €1,20 per persoon. De combinatie van rijst, linzen, uien en een beetje specerijen is verrassend lekker. In ieder geval lekkerder dan het er uit ziet, want door het samen koken van de rijst en linzen wordt het geheel een beetje...

Gekarameliseerde chipotle uien

Deze ietwat zoetige en pittige uien heb ik altijd op voorraad, want van boterham tot hoofdgerecht, alles wordt lekkerder met een schepje van deze uien erop. Bijv. een broodje met chorizo, oude geitenkaas en gekaramelliseerde chipotle ui, een Mexicaanse bowl, of een klein toefje op het blokje kaas bij de borrel. Onderstaand recept levert ongeveer...

Pico de gallo

Super makkelijk en heerlijk verfrissend is deze tomatensalade. Perfect passend bij alles wat Mexicaans is, maar ook heerlijk op geroosterd (stok)brood of naast gebakken aardappeltjes en een stukje (vega) vlees.

kippenbouillon met knoflook en verse koriander

Deze bouillon is heerlijk om zo te eten/drinken, maar ik gebruik deze ook om rijst een Mexicaans tintje te geven.