Deze groene shatta is eigenlijk helemaal geen shatta, en dat komt omdat ik in de vertaling het recept verkeerd begreep. Maar het resultaat was zo lekker dat ik recept toch wil delen.
Wat is shatta: pepers vermalen met zout tot een smeuïg goedje dat een paar dagen in de zon fermenteert, voor het in een potje onder een laag olijfolie bewaard kan worden.
Ik had én geen zin om drie dagen te wachten én de zon is op dit moment (winter in NL) ver te zoeken. Maar ik ben altijd wel in voor een pittig sausje met koriander. En het leek me lekker bij de mujadara die ik gepland had om te eten.
Door de toevoeging van pijnboompitten krijgt het sausje een lekker volle smaak, en neigt het een heel klein beetje naar pesto. Maar dan pittig en zonder kaas.
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan zonder olie of boter. Blijf erbij en schud de pan zo af en toe, want het verbrand snel.
-
-