Insalata di finocchi con capperi e uvetta

Hoeveelheid 2 Portie Moeilijkheidsgraad:Makkelijk Voorbereidingstijd: 13 Minuten Kooktijd: 2 Minuten Totale tijd: 15 Minuten

Een hele mond vol voor een venkelsalade met kappertjes en rozijnen.
Een verrassende, en veelzijdige salade voor bij zo’n beetje iedere Italiaanse maaltijd. Ik eet de salade vandaag als voorgerecht bij een soort bitterballen gemaakt van gepofte aubergine en Parmesaanze kaas.

De salade kan heel goed al eerder op de dag zo ver worden voorbereid, dat ie bijna helemaal klaar is.

Ingrediënten

0/9 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/10 Instructies
    Voorbereiding
  • Gebruik een mandoline of een scherp mes om de venkel in heel dunne plakjes te schaven/snijden.
  • Snipper het sjalotje fijn
  • Hak de rozijnen en kappertjes kleiner, maar niet té fijn
  • Voeg de venkel, rozijnen, kappertjes samen met de olijfolie en balsamico azijn
  • Laat de smaken op elkaar inwerken, minimaal een kwartier, maar dit mag ook een paar uur zijn
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze een lekker kleurtje hebben, laat ze afkoelen in een klein bakje
  • Insalata di finocchi con capperi e uvetta voorbereid, met de geroosterde piojnboompitten apart in een bakje
  • Bereiding
  • Leg de basilicumblaadjes op elkaar en rol ze samen op, snijd dit rolletje in reepjes. Snijd de peterselie enigszins grof
  • Schep de basilicum reepjes, de peterselie en de geroosterde en afgekoelde pijnboompitten door venkel/sjalot/kappertjes/enz mix
  • Serveer als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of naast fritatta of quiche als lunch

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *