kippenbouillon met knoflook en verse koriander

Hoeveelheid 1 Portie

Deze bouillon is heerlijk om zo te eten/drinken, maar ik gebruik deze ook om rijst een Mexicaans tintje te geven.

Ingrediënten

0/8 Ingrediënten
Porties aanpassen

Instructies

0/5 Instructies
  • Verdeel de ui in kwarten en snijd het kontje er af. Snijd de wortel en venkel in grove stukken. Haal de tenen van de knoflook bol, snijd het kontje er af en halveer de tenen.
  • Doe alle ingrediënten in een grote, diepe pan en vul met zó veel water dat de ingrediënten onder water staan. Breng aan de kook op hoog “vuur”, zodra het geheel kookt, kan je “vuur” laag zetten.
  • Zeef de bouillon met een zo fijn mogelijke zeef, -de pan is hoogstwaarschijnlijk niet te tillen, is ie dat wel ga je ongetwijfeld enorm knoeien bij het overgieten in de zeef- dus doe jezelf een lol en gebruik een grote opscheplepel.
  • Als de kip gaar en de bouillon op smaak is (even proeven en evt zout bijvoegen), kan je het een beetje laten afkoelen zodat je je handen niet brandt bij het plukken.
  • Haal de kip uit de bouillon om het vel weg te halen (ik bewaar dat om in de airfryer tot crispy skin te maken) en vervolgens het kippenvlees van de botjes te plukken.

Notities

Het geplukte kippenvlees geef ik vaak een fajitas marinade, en afhankelijk van wanneer ik het wil eten, zet ik het in de koelkast of in de vriezer. Dat geldt ook voor de bouillon, mijn voorkeur is invriezen in een grote ijsblokvorm, waardoor ik blokken van 100 cl krijg

Tags

#bouillon  #kip  #knoflook  #koriander  #pittig  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *