Deze ietwat zoetige en pittige uien heb ik altijd op voorraad, want van boterham tot hoofdgerecht, alles wordt lekkerder met een schepje van deze uien erop.
Bijv. een broodje met chorizo, oude geitenkaas en gekaramelliseerde chipotle ui, een Mexicaanse bowl, of een klein toefje op het blokje kaas bij de borrel.
Onderstaand recept levert ongeveer 600 g op, en uitgaande van 50 g per persoon maakt dit “een gerecht voor 12 personen”, maar goed, dat moet je dus niet té letterlijk nemen.
In een goed sluitend voorraadbakje in de koelkast blijft het wel een maand goed, maar zolang heeft het bij mij nog nooit gestaan…
Ingrediënten
Instructies
Notities
Als je hier heel weinig werk aan wil hebben, kan je voorgesneden uien gebruiken. Zo maak ik dit gerecht in bulk als de zakken gesneden ui (á 300 gr) in mijn persoonlijke bonus zitten, ook de blikjes chipotle pepers in adobe saus koop ik als ze bijv 1+1 gratis zijn.